Aki már járt Villányban, az pontosan tisztában van azzal a ténnyel, hogy a portugieser ezen a vidéken a legfinomabb, legminőségibb. Ez a kedvező éghajlatnak köszönhető, hiszen ideális a klíma arra, hogy minden egyes kék szőlőszem tökéletesen beérjen. Csak ezután következik a szüret, mellyel a
villányi portugiesert kapjuk. További jellemzője, hogy a villányi portugieser erős hozamkorlátozás ellenére is, nagyon szép az újhordós érlelésű változata is. Minőségi rozébort is készítenek belőle. Ezt a különleges aromáját általában a következő szüretig őrzi meg. A közkedvelt Márton-napi borünnep is a villányi portugiesernek köszönheti sikerét, hiszen újborként is nagyszerű. Ez a bor is egyre nagyobb népszerűségnek örvend, hisz a ma már oly divatos könnyebb ételek mellé kiválóan illik. A villányi portugiesert minden idelátogató megízleli, hisz ez a legjellemzőbb bor ezen a vidéken, ami azt jelenti, hogy a legfinomabb is. Ha tehát Ön is Villányba készül, akkor mindenképp kóstolja meg a villányi portugiesert Ősi Gábor pincéjében!